+ 385 (0) 1 48 17 224
+ 385 (0) 1 48 13 711
Facebook
 info@drveneposude.eu

O nama

Ekskluzivna linija za dom i kućanstvo Drvene posude iz Gorskog kotara nastavlja se na 200-godišnju tradiciju obrade drva u goranskom kraju.

Za njihovu izradu odabrane su vrste drveta: bukva, trešnja, orah, hrast i javor. Drvo se dobavlja iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim i ekonomskim standardima. Potvrda je FSC® certifikat kojega nosi materijal od kojega su izrađene Drvene posude iz Gorskog kotara.

Drvene posude iz Gorskog kotara strojno se oblikuju, a potom ručno dorađuju. Kako bi dugo trajale u punoj ljepoti i funkcionalnosti, a njihovo održavanje istovremeno bilo jednostavno i nezahtjevno, drvo se štiti mješavinom prirodnih ulja bez hlapivih organskih spojeva (HOC/VOS free). Ulje koje koristimo namijenjeno je za drvo u kuhinji i kuhinjske predmete u doticaju s hranom. U skladu je s Europskom normama EN 71-3 i EN 71 te je takav proizvod potpuno neškodljiv za zdravstvenu sigurnost. Time zaokružujemo stvaranje proizvoda vođeni mišlju na ekologiju i održivost.

Naše kolekcije:

kolekcija Hrvatska
kolekcija Baška
kolekcija Ravna
kolekcija Voće
– kolekcija Puzzle
– Drveni privjesci

Linija Drvene posude iz Gorskog kotara dopunjena je drvenim svijećnjacima i artiklima za domaćinstvo s motivima hrvatske glagoljice – kojom je ispisan i tekst na Baščanskoj ploči, jednom od najvažnijih dokumenata hrvatske pismenosti i državnosti iz 12. stoljeća.